A Széchenyi István Egyetem Logisztikai és Szállítmányozási Tanszéke olyan szakmai profilt képvisel, ami egyedülálló a magyar felsőoktatásban. A Tanszék csaknem egyidős a Főiskolával, bár korábban számos más neve volt.

A Tanszék elsősorban a szállítási-, fuvarozási-, szállítmányozási vállalkozások számára képez szakembereket, de a nálunk végzett hallgatók a termelő és a kereskedelmi vállalatok logisztikai rendszereinek kialakítására - megtervezésére - működtetésére és fejlesztésére is képesek. A fentiek szerint Tanszékünk a gazdaság valamennyi területén alkalmazható szakembereket bocsát ki.

Tanszékünk az alábbi képzésekben vesz részt:

  • Közlekedésmérnök BSc - Logisztikai rendszerek szakirány,
  • Műszaki menedzser BSc - Logisztikai és közlekedési szakirány,
  • Logisztikai mérnök MSc,
  • Logisztikai menedzser MSc.

Az egyes képzések hallgatói az alapszakkal összefüggésben olyan ismereteket kapnak, amelyek alkalmassá teszik őket a vállalatok logisztikai, szállítási, csomagolási, tárolási sőt értékesítési feladatainak megoldására, illetve ezen folyamatok irányítására.

1996-ban indítottuk be a Logisztikai és Szállítmányozási menedzser szakmérnök posztgraduális képzést, amely iránt azóta is folyamatos az érdeklődés. A Huddersfield-i Egyetemmel közösen hosszas előkészítő munka után kezdtük meg a Szakismereten alapuló logisztikai menedzser képzést, amelynek szintén jelentős sikere van a szakmában.

Tanszékünk jól képzett és fegyelmezett oktatógárdája a kapacitáshiányt lelkesedéssel pótolva igyekszik eleget tenni mind a hallgatói, mind a szakmai elvárásoknak.

 

Tantárgyi tematika kereső

Logisztikai és Szállítmányozási Tanszék Eseménynaptára

Nyári záróvizsga időszak 2018. június 20. 00:00 - 2018. június 29. 01:00
Szenátusi ülés 2018. június 25. 14:00 - 16:00
Vizsgaidőszak vége 2018. június 30.
Méltányossági vizsgák 2018. július 4. 00:00 - 2018. július 7. 01:00
Diplomaátadó ünnepély-MTK 2018. július 14. 14:00 - 17:00

Tantárgyi információk

Válassza ki a beiratkozás félévét!
Válassza ki a nyelvet!
Válassza ki a szakot!
Válassza ki a szakirányt!
Válassza ki a tantervet!
 

Kép és videó