A Széchenyi István Egyetem Logisztikai és Szállítmányozási Tanszéke olyan szakmai profilt képvisel, ami egyedülálló a magyar felsőoktatásban. A Tanszék csaknem egyidős a Főiskolával, bár korábban számos más neve volt.

A Tanszék elsősorban a szállítási-, fuvarozási-, szállítmányozási vállalkozások számára képez szakembereket, de a nálunk végzett hallgatók a termelő és a kereskedelmi vállalatok logisztikai rendszereinek kialakítására - megtervezésére - működtetésére és fejlesztésére is képesek. A fentiek szerint Tanszékünk a gazdaság valamennyi területén alkalmazható szakembereket bocsát ki.

Tanszékünk az alábbi képzésekben vesz részt:

  • Közlekedésmérnök BSc - Logisztikai rendszerek szakirány,
  • Műszaki menedzser BSc - Logisztikai és közlekedési szakirány,
  • Logisztikai mérnök MSc,
  • Logisztikai menedzser MSc.

Az egyes képzések hallgatói az alapszakkal összefüggésben olyan ismereteket kapnak, amelyek alkalmassá teszik őket a vállalatok logisztikai, szállítási, csomagolási, tárolási sőt értékesítési feladatainak megoldására, illetve ezen folyamatok irányítására.

1996-ban indítottuk be a Logisztikai és Szállítmányozási menedzser szakmérnök posztgraduális képzést, amely iránt azóta is folyamatos az érdeklődés. A Huddersfield-i Egyetemmel közösen hosszas előkészítő munka után kezdtük meg a Szakismereten alapuló logisztikai menedzser képzést, amelynek szintén jelentős sikere van a szakmában.

Tanszékünk jól képzett és fegyelmezett oktatógárdája a kapacitáshiányt lelkesedéssel pótolva igyekszik eleget tenni mind a hallgatói, mind a szakmai elvárásoknak.

 

Tantárgyi tematika kereső

Logisztikai és Szállítmányozási Tanszék Eseménynaptára

Alkotóhét 2017. szeptember 25. - 2017. szeptember 29.
Szakirányválasztás 2017. szeptember 25. - 2017. szeptember 29.
Véradás 2017. szeptember 28. 10:00 - 15:00
Levelezős konzultációs hétvége 2017. szeptember 29. - 2017. szeptember 30.
Kutatók Éjszakája 2017. szeptember 29. 13:30 - 23:55

Tantárgyi információk

Válassza ki a beiratkozás félévét!
Válassza ki a nyelvet!
Válassza ki a szakot!
Válassza ki a szakirányt!
Válassza ki a tantervet!
 

Kép és videó