A Széchenyi István Egyetem Logisztikai és Szállítmányozási Tanszéke olyan szakmai profilt képvisel, ami egyedülálló a magyar felsőoktatásban. A Tanszék csaknem egyidős a Főiskolával, bár korábban számos más neve volt.

A Tanszék elsősorban a szállítási-, fuvarozási-, szállítmányozási vállalkozások számára képez szakembereket, de a nálunk végzett hallgatók a termelő és a kereskedelmi vállalatok logisztikai rendszereinek kialakítására - megtervezésére - működtetésére és fejlesztésére is képesek. A fentiek szerint Tanszékünk a gazdaság valamennyi területén alkalmazható szakembereket bocsát ki.

Tanszékünk az alábbi képzésekben vesz részt:

  • Közlekedésmérnök BSc - Logisztikai rendszerek szakirány,
  • Műszaki menedzser BSc - Logisztikai és közlekedési szakirány,
  • Logisztikai mérnök MSc,
  • Logisztikai menedzser MSc.

Az egyes képzések hallgatói az alapszakkal összefüggésben olyan ismereteket kapnak, amelyek alkalmassá teszik őket a vállalatok logisztikai, szállítási, csomagolási, tárolási sőt értékesítési feladatainak megoldására, illetve ezen folyamatok irányítására.

1996-ban indítottuk be a Logisztikai és Szállítmányozási menedzser szakmérnök posztgraduális képzést, amely iránt azóta is folyamatos az érdeklődés. A Huddersfield-i Egyetemmel közösen hosszas előkészítő munka után kezdtük meg a Szakismereten alapuló logisztikai menedzser képzést, amelynek szintén jelentős sikere van a szakmában.

Tanszékünk jól képzett és fegyelmezett oktatógárdája a kapacitáshiányt lelkesedéssel pótolva igyekszik eleget tenni mind a hallgatói, mind a szakmai elvárásoknak.

 

Tantárgyi tematika kereső

Logisztikai és Szállítmányozási Tanszék Eseménynaptára

Munkaszüneti nap 2018. október 22.
Munkaszüneti nap 2018. október 23.
Elektronikus ZH nap 2018. október 24.
Elektronikus ZH nap 2018. október 26.
Levelező oktatás kontaktóráinak időpontja 2018. október 26. 00:00 - 2018. október 27. 23:00

Tantárgyi információk

Válassza ki a beiratkozás félévét!
Válassza ki a nyelvet!
Válassza ki a szakot!
Válassza ki a szakirányt!
Válassza ki a tantervet!
 

Kép és videó